Víkend plný kultúry v Karlovej Vsi
13. októbra 2022

Čo nás čaká a neminie počas víkendu 15. – 16. októbra?

V sobotu sa stretneme hneď na dvoch podujatiach. Celodenný program má pripravený festival ART OF SLOVAKIA, ktorý sa bude konať primárne vo Vodárenskom múzeu a priľahlej záhrade. Časť programu sa bude odohrávať aj u nás v Karloveskom centre kultúry. O 9.00 h ráno sa u nás bude premietať dokumentárny film Nádej až do konca.

art of slovakia

Film zachytáva príbehy štyroch ľudí, do ktorých života vstúpila choroba ALS – amyotrofická laterálna skleróza. Každý z nich s touto nevyliečiteľnou chorobou, ktorou trpel napríklad slávny fyzik Stephen Hawking, bojuje po svojom. Všetci štyria protagonisti však túžia po tom, čo najlepšie naplniť obmedzený čas, ktorý im na tomto svete zostáva. Čas na zmierenie, nájdenie samého seba, čas na šialené akcie. Čas aj milovať a byť milovaný.

Časozberný dokument “Nádej až do konca” rozpráva nielen o strachu a bezmocnosti, ale aj o mimoriadnej odvahe a láske, ktorú možno nájsť tvárou v tvár tejto ťažkej situácii.

Po premietaní filmu bude nasledovať moderovaná beseda s hosťami, ktorí sú v úzkom prepojení s diagnozóu ALS.

HOSTIA: Andrea Papírková (producentka filmu), MUDr. Jana Milerová, Ph.D (ALSA z.s.), Andrea Madunová, předsedníčka organizácie (OMD – Organizácia muskulárnych dystrofikov), Martina Kavalírová (manželka Honzu trpiaceho diagnozou ALS)

Celý program nájdete po kliknutí na tento odkaz: https://artofslovakia.com/festival/program/

V sobotu sa v Karloveskom centre kultúry bude konať aj slávnostný galaprogram pri príležitosti 35. výročia založenia Folklórneho súboru Dolina. V rámci programu vystúpia všetky tri zložky súboru – tanec, spev a hudba. Jubilejné oslavy budú sprevádzané aj vystúpeniami bývalých členov súboru.

Dolina výročie

V pestrej kytici piesní a tancov z rôznych regiónov Slovenska prinášajú členovia súboru divákom krásu ľudovej piesne, detskú spontánnosť a hravosť, radosť z tanca, pestrosť a rozmanitosť ľudového odevu. Súbor vznikol v r. 1987. Spočiatku účinkoval pri SVŠT v Bratislave pod názvom Techniček, neskôr Drienka a od r. 1995 účinkuje pod názvom FS Dolina. Folklórny súbor Dolina pôsobí pri Karloveskom centre kultúry v Bratislave. Dnes spolupracuje so Základnou školou Karloveská 61 a s Mestskou časťou Bratislava – Karlova  Ves. FS Dolina je kolektív mladých ľudí z bratislavských základných a stredných škôl vo veku od 4 do 18 rokov. Spája ich vzťah k ľudovému umeniu, snaha zachovať a šíriť to najvzácnejšie z ľudovej kultúry.

Vstupné pre deti 5,00 € a pre dospelých 8,00 €. Dostupné na mieste 30 minút pred začiatkom programu.

 

V nedeľu o 10.00 h  pozývame všetky deti a ich rodičov na predstavenie z dielne Divadla KaSia: Stratený kožuch zajka Fajka.

Keď je raz niekomu chladno, isto mu niečo chýba. Jednému svetrík, inému deka, niekomu objatie a ďalšiemu – kožuch. Úbohý zajko Fajko sa nechá presvedčiť hadíkom Vadíkom, že jediným pravým zohriatím sú kamaráti. A tak zajko blúdi lesom a hľadá kamarátov, ktorí ho zohrejú. Stretne mnohých, ale ako to dopadne – to vám prezradí strážkyňa lesa Katlinka v rozkošnom príbehu zajka Fajka.

Vstupné 3,00 € (Len na mieste)

 

 

get_footer();